De ce este importanta prietenia la locul de munca

De ce este importanta prietenia la locul de munca

Prietenia la locul de munca este periculoasa, deoarece poate fi folosita ca arma. De cate ori nu ai auzit expresia asta in trecut?! Poate ca asa era acum 20-30 ani. In prezent, insa, in tendinte, ne aflam la polul opus. Specialistii considera ca un coleg care-ti este si prieten e mai mult decat binevenit. Si diversele sondajele arata ca prosperitatea in munca are la baza si prietenia!

Cum te ajuta un coleg care-ti este si prieten:

Te motiveaza. A avea un prieten la serviciu iti sporeste nivelul de satisfactie si scade nivelul de stres. Daca lucrezi intr-un mediu pozitiv si prietenos, unde te intelegem cu oamenii, te vei simti mai implicat, mai concentrat si mai motivat.

Te ajuta sa cresti productivitatea. Conform unui studiu recent, persoanele care au macar un prieten la serviciu sunt cu 43% mai predispusi la a primi laude pentru munca lor. Daca creezi legaturi puternice cu colegii de munca, productivitatea persoanala va creste simtittor. Practic, vei lucra mai eficient printre colegi-prieteni.

Te poate indruma. Un coleg-prieten iti va da intotdeauna cele mai sincere sfaturi. Chiar si criticle vor fi pozitive, neascunzand invidie sau dorinta de a te incurca. La randul tau, vei primi mai usor criticile, pentru ca stii ca vin din partea unui om bine intentionat. In plus, daca un coleg are mai multa experienta in domeniu, sfaturile sale te vor ajuta sa iti imbunatatesti performantele.

Te cunoaste cu adevarat. Daca lucrezi cu norma intreaga (8 ore pe zi), inseamna ca petreci destul de mult timp la birou, in preajma colegilor. Ei ajung sa te cunoasca, cu bune si cu rele. Ei stiu cand esti suparat, stresat sau bucuros. CU ei , poti impartasi chiar si multe dintre secrete, dintre problemele tale. In plus, multe dintre tintele voastre profesionale vor fi comune. Practic, ei vor intelege cel mai bine luptele tale cotidiene.

Prietenul e necesar, daca doresti o cariera de succes. A avea prieteni la serviciu iti creste starea de spirit si iti ofera sprijinul emotional, psihologic pentru a te ocupa cum trebuie de sarcini. Te vei simti, astfel, mai confortabil si mai dispus sa faci tot posibilul pentru a reusi sa-ti atingi obiectivele profesionale!

Citeste si: Cum sa ai SUCCES la JOB. 9 sfaturi pentru lucrul in echipa

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii petrec o mare parte din timp la locul de munca. De aceea ar fi indicat sa...
Fiecare dintre noi doreste sa aiba succes la locul de munca si sa-si impuna cat mai mult...
Activitatile de ingrijire a propriei persoane va pot ajuta sa reduceti stresul si sa va imbunatati starea...