Cum arata topul celor mai harnici oameni din UE. Vezi pe ce loc se afla romanii

Cum arata topul celor mai harnici oameni din UE. Vezi pe ce loc se afla romanii

Programul de lucru si conditiile nu sunt identice in interiorul tarilor membre UE. Asa se face ca romanii muncesc diferit fata de germani, sa zicem. Eurostat a intocmit chiar si un top al celor mai harnici oameni din Uniunea Europeana; un clasament pe state.

Cel mai mult s-a muncit, in 2017, in Marea Britanie. Romanii au muncit peste media europeana(40,3 ore/saptamana) si cu 40,7 ore/saptamana se claseaza pe 10 in acest clasament. Asta in ciuda faptului ca salariul mediu din tara noastra este al doilea cel mai mic din UE, dupa venitul bulgarilor. Mai exact, in luna noiembrie a anului trecut salariul mediu net in Romania ajungea la 527 euro. In Bulgaria, salariul mediu depasea cu putin 400 euro, iar bulgarii au muncit 41 ore/saptamana in 2017. Prin comparatie, in Marea Britanie salariul mediu net depasea pragul de 2 100 euro.

Cea mai lunga saptamana de lucru a fost in 2017 cea a britanicilor si a insemnat 42,3 ore lucrate. In aprtea superioara a clasamentului se mai afla: cipriotii (41,7 ore), austriecii (41,4 ore) si grecii (41,2 ore).

clasament munca ue

In contrast, danezii au avut parte de cea mai scurta saptamana de munca, doar 38 de ore. Mai putin decat media europeana au lucrat si italienii (38,8 ore), olandezii si francezii (cu cate 39 ore), finlandezii si irlandezii (cu 39,1 ore).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Interviul de angajare a devenit un fenomen esential, intr-o lume în care orice companie cauta cei mai...
Indiferent daca ai studii in resurse umane sau ai absolvit o facultate de alt profil, trebuie sa...
Exista o profesie numita design industrial. Aceasta a aparut in secolul al XVIII-lea, avand un rol aparent...