Afla ce este un roast beef si cum se prepara

Roast Beef-ul este o friptura de vita frageda si impanata, luata de la coaste.

Ingrediente:

- 2 kg carne de vaca,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Carnea de friptura se curata de pielite si de vine si se sareaza. Se lasa in repaus o ora. ##END STEP##

##STEP##

Se pune intr-o cratita, se toarna deasupra doua linguri de untura fierbinte si se da la cuptor. Este necesar ca bucata de carne sa fie mare de cel putin 2 kg ca sa nu se usuce inauntru. ##END STEP##

##STEP##

Focul se potriveste in asa fel incat carnea sa se rumeneasca fara ca sa se arda sosul din cratita si sa nu fie nevoie de adaugat alt lichid. ##END STEP##

##STEP##

Carnea este gata atunci cand este bine rumenita pe dinafara si inca in sange inauntru. ##END STEP##

##STEP##

Friptura nu trebuie niciodata taiata imediat ce a fost scoasa de la foc, deoarece feliile de carne pierd culoarea rosie, caracteristica acestei fripturi. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce s-a racorit putin, se taie felii foarte subtiri care se servesc cu garnitura de legume si cu sosul curatit de grasime, la care se adauga putina zeama de carne. ##END STEP##

Mod de servire:

Friptura se mai serveste cu sosuri picante, sau rece, cu maioneza si salata verde.