Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Musacaua este o mancare gustoasa si satioasa care se prepara din carne macra in combinatie cu legume, cum ar fi vinete, cartofi sau varza.
Musacaua este o mancare gustoasa si satioasa care se prepara din carne macra in combinatie cu legume, cum ar fi vinete, cartofi sau varza.
Noi va propunem o reteta de musaca cu dovlecei pentru zilele racoroase de iarna.
Ingrediente:
- 3 dovlecei mijlocii,
- 750 g carne macra,
- un morcov,
- un cartof,
- 2 cepe,
- un ou,
- 2 linguri de smantana,
- sare, piper,
- 4 linguri de untura,
- 2 linguri de faina,
- o Iingura de pesmet,
- 4 rosii sau o lingura de bulion,
- o ceasca de zeama de carne sau apa.
Mod de preparare:
Se rad dovleceii de coaja. Se taie felii rotunde de grosimea degetului.
Se sareaza si se lasa un sfert de ora sa se scurga de apa.
Se usuca cu o carpa, se dau in faina, se prajesc in untura pe ambele parti.
Se toaca legumele impreuna cu carnea macra.
Se prajeste carnea si ceapa taiata marunt cu o lingura de untura.
Dupa ce s-a racorit putin, se adauga un ou, smantana, sare si piper.
Intr-o cratita unsa cu untura si presarata cu pesmet se asaza un rand de dovlecei, un strat de carne, si asa mai departe, pana se termina carnea si dovleceii.
Este de preferat ca ultimul strat sa fie de dovlecei.
Deasupra se toarna o ceasca de zeama de carne cu o lingura de bulion de rosii, sau se prin cateva rosii taiate felii.
Se da la cuptor sa scada.
Mod de servire:
Musacaua este buna calda, atunci cand adaugati putina smantana deasupra sau iaurt, dar se consuma si rece ca atare.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.