Afla cum se face musacaua de dovlecei

Afla cum se face musacaua de dovlecei

Musacaua este o mancare gustoasa si satioasa care se prepara din carne macra in combinatie cu legume, cum ar fi vinete, cartofi sau varza.

Noi va propunem o reteta de musaca cu dovlecei pentru zilele racoroase de iarna.

Ingrediente:

- 3 dovlecei mijlocii,
- 750 g carne macra,
- un morcov,
- un cartof,
- 2 cepe,
- un ou,
- 2 linguri de smantana,
- sare, piper,
- 4 linguri de untura,
- 2 linguri de faina,
- o Iingura de pesmet,
- 4 rosii sau o lingura de bulion,
- o ceasca de zeama de carne sau apa.

Mod de preparare:

1

Se rad dovleceii de coaja. Se taie felii rotunde de grosimea degetului.

2

Se sareaza si se lasa un sfert de ora sa se scurga de apa.

3

Se usuca cu o carpa, se dau in faina, se prajesc in untura pe ambele parti.

4

Se toaca legumele impreuna cu carnea macra.

5

Se prajeste carnea si ceapa taiata marunt cu o lingura de untura.

6

Dupa ce s-a racorit putin, se adauga un ou, smantana, sare si piper.

7

Intr-o cratita unsa cu untura si presarata cu pesmet se asaza un rand de dovlecei, un strat de carne, si asa mai departe, pana se termina carnea si dovleceii.

8

Este de preferat ca ultimul strat sa fie de dovlecei.

9

Deasupra se toarna o ceasca de zeama de carne cu o lingura de bulion de rosii, sau se prin cateva rosii taiate felii.

10

Se da la cuptor sa scada.

Mod de servire:

Musacaua este buna calda, atunci cand adaugati putina smantana deasupra sau iaurt, dar se consuma si rece ca atare.

Etichete: reteta, musaca, dovlecei

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta ideala pentru sezonul rece este musacaua de varza. Ingrediente: - o varza mijlocie, -...
Aceasta reteta se prepara la fel de repede ca si dovleceii pane. Ingrediente: - 3 dovlecei mijlocii,...
Pentru acesta reteta se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeti. Ingrediente: - 1 kg dovlecei in floare, -...