Afla cum se prepara ceapa umpluta

Ceapa este una dintre legumele care se prepara umplute, in caz ca stii sa sa o scobesti cu grija.

Ingrediente:

- 12 cepe mari,
- 500 grame carne macra,
- o felie de paine,
- 2 linguri de orez,
- o lingurita de marar tocat,
- sare, piper.

Pentru sos:

- 2 linguri de untura,
- o lingura de bulion de rosii,
- o lingura de otet,
- o lingurita de zahar,
- 2 cesti zeama de carne.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg cepe frumoase, cam de aceeasi marime. ##END STEP##

##STEP##

Se curata si se scobesc cu o lingurita. ##END STEP##

##STEP##

Se da carnea si o felie de paine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. ##END STEP##

##STEP##

Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. ##END STEP##

##STEP##

Separat, se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. ##END STEP##

##STEP##

Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. Se umplu cepele. ##END STEP##

##STEP##

Se rumenesc putin in untura. ##END STEP##

##STEP##

Se face un sos din 2 cesti de zeama de carne, cu un praf de faina, bulion de rosii, o lingurita de zahar ars si o lingura de otet. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza cepele intr-o cratita, se toarna sosul deasupra. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba o jumatate de ora pe aragaz, apoi se dau la cuptor. ##END STEP##

Mod de servire:

Ceapa umpluta se serveste calda, cu 1-2 linguri de iaurt sau smantana.