Dovleceii umpluti cu carne se prepara in acelasi mod ca si ardeii umpluti.
Ingrediente:
- 6 dovlecei mijlocii,
- 500 g carne macra,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- 2 linguri de orez,
- o lingurita de marar tocat,
- sare.
Pentru sos: 2 linguri de untura, 1 ceapa mica, 1 lingurita de faina, 4 rosii, sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se da carnea si o felie de paine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. ##END STEP##
##STEP##
Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. ##END STEP##
##STEP##
Separat, se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. ##END STEP##
##STEP##
Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. ##END STEP##
##STEP##
Se aleg dovlecei cat mai egali ca marime, se rad de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez. ##END STEP##
##STEP##
Se umplu cu tocatura. Se prajesc apoi pe toate partile in untura. Daca ramane tocatura, se fac mici perisoare, se prajesc in untura si se asaza in cratita, impreuna cu dovleceii. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sos cu o ceapa taiata si ingalbenita in untura, putina faina si apa. ##END STEP##
##STEP##
Se pun rosiile taiate bucati. ##END STEP##
##STEP##
Se dau la cuptor sa fiarba inabusit. ##END STEP##
Cand sunt gata, se adauga smantana sau se serveste separat in sosiera.