Afla cum se prepara guliile umplute

Guliile se umple la fel ca si ardeii, cartofii sau ceapa cu carne, orez si alte ingrediente care dau gust mancarii.

Ingrediente:

- 12 gulii mijlocii,
- 400 grame carne macra,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- o lingura de orez,
- o lingurita de marar tocat,
- sare.

Pentru sos:

- 2 linguri de untura,
- 1/2 lingura de faina,
- o ceasca zeama de carne (sau apa),
- o lingura de bulion,
- 5 bucatele zahar,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg gulii tinere, cam de aceeasi marime. ##END STEP##

##STEP##

Se curata, se scobesc. ##END STEP##

##STEP##

Se da carnea si o felie de paine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. ##END STEP##

##STEP##

Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. ##END STEP##

##STEP##

Separat se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. ##END STEP##

##STEP##

Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. ##END STEP##

##STEP##

Se umplu guliile cu tocatura. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza in cratita si se toarna deasupra un sos facut dintr-un rantas de faina cu untura, stins cu zeama de carne la care se adauga bulion de rosii si putin zahar ars. ##END STEP##

Dupa ce fierb pe aragaz, se dau la cuptor.