Afla cum se prepara guliile umplute

Afla cum se prepara guliile umplute

Guliile se umple la fel ca si ardeii, cartofii sau ceapa cu carne, orez si alte ingrediente care dau gust mancarii.

Ingrediente:

- 12 gulii mijlocii,
- 400 grame carne macra,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- o lingura de orez,
- o lingurita de marar tocat,
- sare.

Pentru sos:

- 2 linguri de untura,
- 1/2 lingura de faina,
- o ceasca zeama de carne (sau apa),
- o lingura de bulion,
- 5 bucatele zahar,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se aleg gulii tinere, cam de aceeasi marime.

2

Se curata, se scobesc.

3

Se da carnea si o felie de paine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat.

4

Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii.

5

Separat se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat.

6

Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea.

7

Se umplu guliile cu tocatura.

8

Se asaza in cratita si se toarna deasupra un sos facut dintr-un rantas de faina cu untura, stins cu zeama de carne la care se adauga bulion de rosii si putin zahar ars.

Dupa ce fierb pe aragaz, se dau la cuptor.

Etichete: gulii, gulii umplute, carne

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salata de gulii poate reprezenta cina de care ai nevoie, dupa o zi in care ai mancat...
O reteta simpla cu legume este mancarea de gulii cu bulion de rosii. Ingrediente: - 6 gulii...
Pentru aceasta reteta se aleg gulii tinere. Ingrediente: - 6 gulii mijlocii, - o lingura de unt...