Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Guliile se umple la fel ca si ardeii, cartofii sau ceapa cu carne, orez si alte ingrediente care dau gust mancarii.
Guliile se umple la fel ca si ardeii, cartofii sau ceapa cu carne, orez si alte ingrediente care dau gust mancarii.
Ingrediente:
- 12 gulii mijlocii,
- 400 grame carne macra,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- o lingura de orez,
- o lingurita de marar tocat,
- sare.
Pentru sos:
- 2 linguri de untura,
- 1/2 lingura de faina,
- o ceasca zeama de carne (sau apa),
- o lingura de bulion,
- 5 bucatele zahar,
- sare.
Mod de preparare:
Se aleg gulii tinere, cam de aceeasi marime.
Se curata, se scobesc.
Se da carnea si o felie de paine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat.
Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii.
Separat se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat.
Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea.
Se umplu guliile cu tocatura.
Se asaza in cratita si se toarna deasupra un sos facut dintr-un rantas de faina cu untura, stins cu zeama de carne la care se adauga bulion de rosii si putin zahar ars.
Dupa ce fierb pe aragaz, se dau la cuptor.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.