Afla cum se prepara mititeii la gratar

Afla cum se prepara mititeii la gratar

Una dintre retetele preferate ale romanilor sunt mititeii sau micii. Acestia sunt deliciosi la gratar daca stii cum sa ii prepari.

Ingrediente:

- 1 kg carne de vaca de la gat,
- 200 grame seu de vaca,
- un varf de cutit de piper,
- chimen,
- bicarbonat,
- o capatana de usturoi,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se trec de trei ori prin masina de tocat carnea impreuna cu grasimea. Se sareaza cat trebuie si se lasa sa stea 2 - 3 ore la gheata.

2

Se adauga un praf de piper si putin chimen pisat fin si un varf de cutit de bicarbonat.

3

Se face separat un mujdei de usturoi cu putina zeama de carne, se strecoara si se adauga in tocatura atat cat trebuie.

4

Se pune la masina de tocat tubul de tabla prin care se umplu matele pentru carnati.

5

Se da tocatura inca o data prin masina si, pe masura ce iese carnatul din tub, se taie de marimea mititeilor.

6

In lipsa acestui tub, se iau cu lingura cantitati egale din tocatura si, cu mainile udate in apa, se formeaza carnaciori de aceeasi marime, care se asaza pe o scandura.

7

Se frig la gratar, la foc iute. In timpul cat se frig, se ung cu o pana muiata in zeama de carne.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete...
Dovleceii pane sunt foarte buni si se prepara usor in doar cateva minute. Ingrediente: - 3 dovlecei...
Cartofii prajiti sunt mancarea favorita a copiilor mai ales daca sunt serviti cu mujdei de usturoi. Ingrediente: ...