Antricoate de vaca cu sos de mustar

Antricoatele de vita fripte in ulei sau untura se pot servi impreuna cu sos de mustar.

Ingrediente:

- 6 antricoate,
- 2 linguri de mustar,
- o ceasca zeama de carne,
- 150 g ciuperci,
- o ceapa mijlocie,
- 2 linguri de unt,
- 2 linguri de ulei,
- un pahar de vin rosu,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Antricoatele la tava se pot frige in unt sau untura. ##END STEP##

##STEP##

Dar mult mai frumos se rumenesc in unt amestecat cu putin ulei. ##END STEP##

##STEP##

Se taie carnea in grosime de 2-2 ½ cm. ##END STEP##

##STEP##

De obicei antricoatele le luam gata taiate de la macelarie. ##END STEP##

##STEP##

Se bat usor cu manerul cutitului sau cu lama satarului. Se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se incinge in tigaie untul amestecat cu ulei, se usuca carnea cu o carpa si se pune la fript. ##END STEP##

##STEP##

Se frige intai pe o parte si cand este gata se intoarce pe cealalta parte. Nu trebuie intoarsa de mai multe ori, deoarece se usuca inauntru, fara sa se rumeneasca frumos in afara. ##END STEP##

##STEP##

De asemenea, la intors nu se inteapa cu furculita, deoarece se pierde mustul prin intepaturi, ci se intoarce cu lama unui cutit sau cu doua furculite. ##END STEP##

##STEP##

Timpul cat trebuie tinuta la foc depinde de grosimea antricotului si de taria focului. Obisnuit se face 10-15 minute. ##END STEP##

##STEP##

Friptura este gata atunci cand la suprafata apar cateva picaturi de sange. ##END STEP##

##STEP##

Carnea inca cruda nu musteste. O friptura este gata cand este rumena pe afara si inca putin rosie inauntru. ##END STEP##

##STEP##

Se ung fiecare cu putin mustar, se asaza intr-o cratita, se toarna deasupra zeama de carne si se tin inabusite la cuptor. ##END STEP##

##STEP##

Intre timp se taie cateva ciuperci si o ceapa, in feliute subtiri, se prajesc usor in unt si se lasa sa fiarba cu un paharel de vin rosu. ##END STEP##

Se toarna peste antricoate. Sosul trebuie sa fie destul de scazut. Se servesc cu cartofi prajiti.