Antricoate de vaca la gratar

Antricoate de vaca la gratar

Aceasta reteta este suficienta pentru 6 persoane cu conditia sa serviti antricoatele de vaca fripte la gratar cu legume si salata de sezon.

Ingrediente:

- 6 antricoate,

- o lingurita de untura (sau o feliuta de slanina),

- sare.

Mod de preparare:

1

Se incinge bine gratarul. Se bate carnea usor cu manerul cutitului sau cu lama satarului si se sareaza.

2

Se sterge cu o carpa si se pune pe gratarul incins si bine uns cu o bucata de slanina cruda sau o pana muiata in untura.

3

Nu se intoarce decat cand este destul de rumenita pe o parte si nu se inteapa cu furculita la intors. Durata de frigere depinde de grosimea antricotului.

4

La foc bine potrivit, un antricot nu prea gros se frige in 10 - 15 minute. Se cunoaste ca este destul de fript atunci cand apar la suprafata 2 - 3 picaturi de zeama rosiatica.

5

Se asaza in farfurie, se pune peste fiecare o bucatica de unt proaspat.

Mod de servire:

Se servesc cu cartofi prajiti si cu salata.

Pont: Pentru antricoatele de vata fripte la gratar este important sa folositi carne proaspata. In caz contrar, oricat de mult le-ati frige, ele raman tari, iar in cel mai rau caz le mancati uscate, in loc de fragede.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Antricoatele la tava se pot frige in unt sau untura, dar mult mai frumos se rumenesc in...
Antricoatele de vita fripte in ulei sau untura se pot servi impreuna cu sos de mustar. Ingrediente:-...
Antricoatele de vaca se frig la gratar si se combina apoi cu ceapa prajita ca pentru fasolea...