Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta reteta este suficienta pentru 6 persoane cu conditia sa serviti antricoatele de vaca fripte la gratar cu legume si salata de sezon.
Aceasta reteta este suficienta pentru 6 persoane cu conditia sa serviti antricoatele de vaca fripte la gratar cu legume si salata de sezon.
Ingrediente:
- 6 antricoate,
- o lingurita de untura (sau o feliuta de slanina),
- sare.
Mod de preparare:
Se incinge bine gratarul. Se bate carnea usor cu manerul cutitului sau cu lama satarului si se sareaza.
Se sterge cu o carpa si se pune pe gratarul incins si bine uns cu o bucata de slanina cruda sau o pana muiata in untura.
Nu se intoarce decat cand este destul de rumenita pe o parte si nu se inteapa cu furculita la intors. Durata de frigere depinde de grosimea antricotului.
La foc bine potrivit, un antricot nu prea gros se frige in 10 - 15 minute. Se cunoaste ca este destul de fript atunci cand apar la suprafata 2 - 3 picaturi de zeama rosiatica.
Se asaza in farfurie, se pune peste fiecare o bucatica de unt proaspat.
Mod de servire:
Se servesc cu cartofi prajiti si cu salata.
Pont: Pentru antricoatele de vata fripte la gratar este important sa folositi carne proaspata. In caz contrar, oricat de mult le-ati frige, ele raman tari, iar in cel mai rau caz le mancati uscate, in loc de fragede.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.