Carne de iepure cu zarzavat

Pentru a-i fragezi carnea, inainte de a prepara iepure cu zarzavat, este necesar sa puneti carnea la marinat.

Ingrediente:

- un iepure,
- zarzavat de supa,
- 3 cepe,
- 2 linguri ulei,
- o frunza de dafin,
- 150 g arpagic,
- un paharel cu vin,
- o lingura de bulion,
- sare, piper.

Mod de preparare

##STEP##

Iepurele este pus intr-un castron de pamant cu o marinata fiarta, pregatita dintr-o ceasca de otet, slabit cu putina apa daca este tare, o lingura de ulei, cateva felii foarte subtiri de morcov si de ceapa, cateva fire de patrunjel, de cimbru, doua foi de dafin sfaramate, sare, piper. ##END STEP##

##STEP##

Mirodeniile si zarzavatul sunt puse deasupra, iar iepurele trebuie udat des cu marinata. Se tine asa cel putin cateva ceasuri; iarna poate sta si doua zile, avand grija sa intoarcem carnea din cand in cand, pe o parte si pe alta. Se prajeste usor o ceapa taiata felii cu o lingura de ulei. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga iepurele taiat bucati. Se lasa putin sa se rumeneasca, se pune apoi cate putina apa, ca sa se fragezeasca. ##END STEP##

##STEP##

Se prajesc, de asemenea in ulei, doi morcovi, o radacina de patrunjel, 1/2 telina, toate taiate felii rotunde. Cand carnea s-a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul, sare, piper, o frunza de dafin, arpagicul prajit in ulei. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga si sangele subtiat cu zeama de la marinata si strecurat, un paharel cu vin amestecat cu bulion si se lasa sa scada cat trebuie. Se serveste rece. ##END STEP##