Carne de vita cu sote de morcovi

Carnea de vita se poate asezona cu diverse legume: broccoli, castraveti murati, cartofi, conopida sau morcovi.

Noi va prezentam o reteta simpla cu morcovi, legume bogate in vitamina A si betacaroten.

Ingrediente:

- 600 g carne,
- un kg morcovi,
- 3 lingurite de zahar,
- o lingura de untura,
- o Iingurita de faina,
- sare dupa gust.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea in bucati potrivite.

##STEP##

Se calesc in tigaie sau cratita bucatile de carne cu o lingura de untura.

##STEP##

Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn ca sa nu se arda.

##STEP##

Se pune sare si putina apa calda.

##STEP##

Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda.

##STEP##

Se curata morcovii. Daca sunt mari, se taie felii subtiri; daca se intrebuinteaza carote mici, rotunde, se lasa intregi.

##STEP##

Morcovii se calesc la randul lor la fel ca si carnea de vita, intregi sau felii, cu putina untura/ulei.

##STEP##

Se pun in cratita cu carne cand aceasta este fragezita. Separat se arde zaharul si se stinge cu putina apa fierbinte. Se toarna in mancare.

##STEP##

Se gusta de sare. Cand este aproape gata, se da o jumatate de ora la cuptor.

Acest preparat se serveste cald.