Coltunasi fierti cu carne

Daca ti-au placut coltunasii cu branza, in mod sigur vei adora coltunasii cu carne.

Ingrediente:

- 250 g carne,
- o lingura untura,
- o ceapa,
- un ou,
- sare, piper.

Pentru aluat de taitei:

- 300 grame faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se cerne faina pe masa de aluat. ##END STEP##

##STEP##

Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se  amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere. ##END STEP##

##STEP##

Se intinde o foaie si inainte de a se zbici, se taie patrate de 5 - 6 cm. ##END STEP##

##STEP##

Se trece prin masina carnea cruda sau rasol fiert si se prajeste in untura cu o ceapa coapta in cuptor si taiata marunt. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna cate putina apa ca sa nu se usuce carnea prea tare. ##END STEP##

##STEP##

Se da la o parte, se amesteca cu un ou si dupa ce s-a racorit, se umplu patratele de aluat. ##END STEP##

##STEP##

Se lipesc si se fierb la foc potolit, intr-o cratita mare cu apa clocotita si sare. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc cu sos de rosii sau cu smantana. Se pot pregati la fel, cu creier fiert si tocat marunt sau cu jumari ramase de la topirea unturii, trecute prin masina impreuna cu ceapa coapta in cuptor.