Creierul cu ceapa este o reteta gustoasa si savuroasa care impune insa anumite restrictii pentru persoanele care au colesterolul marit.
Ingrediente:
- un creier de vaca,
- o ceapa mijlocie,
- o lingura de unt, sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata creierul, se tine 10 minute in apa clocotita, se scurge si se taie in bucati. ##END STEP##
##STEP##
Se taie o ceapa marunt si se prajeste cu o lingura de unt. ##END STEP##
##STEP##
Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca se pun bucatile de creier si se amesteca usor pana se rumenesc. ##END STEP##
##STEP##
Creierul rumenit impreuna cu ceap se serveste cu garnitura de legume asortate. ##END STEP##
##STEP##
Pentru a-i conferi un aspect estetic acestui preparat, se asaza creierul in forma de movilita pe o farfurie rotunda, imprejur se pun un rand de fasole, unul de morcovi si unul de mazare, toate pregatite cu unt. ##END STEP##