Creier cu sos de ciuperci

Sosul de ciuperci poate fi servit impreuna cu budinca de creier, dar si cu creierul de vita.

Ingrediente:

- un creier de vaca sau 2 creieri de vitel,
- 20 de fire de arpagic,
- 250 g ciuperci,
- ½ lingura de unt,
- o lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne,
- ½ pahar de vin alb, sare, piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Creierul de vita se tine o ora in apa rece ca sa iasa sangele din el, iar apoi se scurge de apa, se curata si se pune la fiert. ##END STEP##

##STEP##

Se schimba apa o data sau de doua ori. Se scoate, se curata pielita de deasupra, incet ca sa nu se sfarame, se mai spala o data si se pune la fiert in apa calduta, cu sare si foarte putin otet. ##END STEP##

##STEP##

Se curata arpagicul, se opareste 10 minute in apa clocotita, se scurge si se prajeste usor intr-o cratita cu jumatate lingura de unt si o lingurita de faina. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga ciupercile curatate si taiate felii subtiri. Apoi se combina cu condimente dupa gust (sare, piper), cu o ceasca de zeama de carne si jumatate pahar de vin. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba la foc mic. Se scurge creierul din apa, se asaza intreg sau taiat felii pe o farfurie, se pun imprejur ciupercile si arpagicul, iar sosul se toarna deasupra. ##END STEP##

Creierul cu sos de ciuperci astfel obtinut se serveste fierbinte.