Creier pane

Creierul pane contine si mai multe grasimi decat cel fiert, de aceea nu este recomandat persoanelor care au probleme cu colesterolul

Creierul de vita se prajeste in ulei sau unt si se poate servi cu sos de rosii, asemeni creierului fiert.

Ingrediente:

- 1 creier de vaca sau 2 bucati creier de vitel,
- 1 lingura de faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de unt sau ulei,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Inainte de a fi curatat, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa tot sangele si cheagurile care s-ar innegri la fiert. ##END STEP##

##STEP##

In acest timp se schimba apa pana ramane creierul curat. ##END STEP##

##STEP##

Se scoate, se curata pielita de deasupra, incet ca sa nu se sfarame, se mai spala o data si se pune la fiert in apa calduta, cu sare si foarte putin otet. ##END STEP##

##STEP##

Creierul se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. ##END STEP##

##STEP##

Se scurge, se taie felii de grosimea degetului. ##END STEP##

##STEP##

Bucatile de creier se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in unt sau untura fierbinte. ##END STEP##

##STEP##

Bucatile de creier pane se servesc cu garnitura de mazare boabe, cu fasole verde sau cu sos de rosii. ##END STEP##

Pentru cei care nu vor sa fiarba creierul in prealabil, il pot praji imediat dupa ce l-au scos din apa rece.