Fasolea verde poate fi preparata cu carne de vita, iar daca doriti ca mancarea sa fie gata mai repede, puteti inlocui carnea de vaca cu cea de manzat.
Ingrediente:
- 600 g carne,
- un kg fasole,
- 2 cepe,
- o lingura de ulei,
- o de lingura bulion sau 4 rosii proaspete,
- sare,
- verdeata.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie carnea in bucati potrivite. ##END STEP##
##STEP##
Se caleste impreuna cu doua cepe taiate marunt in putin ulei. ##END STEP##
##STEP##
Carnea se pune la fiert in apa calda cat s-o cuprinda si se lasa o jumatate de ora, mai ales daca nu folositi manzat care este mai fraged si fierbe mai repede. ##END STEP##
##STEP##
Dupa aceea, se pune fasolea curatata, rupta in 2-3 bucatele si spalata. Se lasa sa fiarba impreuna si se adauga sare. ##END STEP##
##STEP##
Cand fasolea este aproape fiarta, se gusta de sare, se adauga o lingura de bulion sau cateva rosii, putina verdeata si se da la cuptor. ##END STEP##
##STEP##
Optional, mancarea se poate face si cu fasolea fiarta separat si bine scursa. ##END STEP##
##STEP##
Se pune peste carne cand aceasta este fragezita. ##END STEP##
##STEP##
Cand mancarea este aproape gata, se adauga o legatura de marar si putin patrunjel verde. ##END STEP##
##STEP##
Se ia de pe foc si se serveste calda. ##END STEP##