Dupa preferinte, se poate praji ficat de porc, de vita, sau ficatel de pasare.
Acesta se da cu un praf de sare la final, ca sa nu se intareasca.
Ingrediente:
- 750 g ficat,
- o lingura faina,
- o praf de piper,
- 2 linguri unt sau untura.
Mod de preparare:
##STEP##
Ficatul pentru prajit nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte si apoi uscat bine intr-o carpa curata.
##STEP##
Se taie in felii cat mai egale ca grosime, pentru ca sa fie patrunse egal de caldura.
##STEP##
Se presara cu putin piper, se dau prin faina si se prajesc in unt sau in untura fierbinte.
##STEP##
Se tin 10 minute, se intorc cu o furculita fara sa fie impunse, pentru ca sa nu iasa mustul.
Pont: Ficatul nu este bun prea fript; cu cat se tine mai mult la foc, cu atat pierde din gust si din fragezime. Cand este aproape gata, se sareaza.
Mod de servire:
Se serveste pe farfurii calde, cu legume si cu un sos, dupa gust