Ficat prajit

Ficat prajit

Dupa preferinte, se poate praji ficat de porc, de vita, sau ficatel de pasare.

Acesta se da cu un praf de sare la final, ca sa nu se intareasca.

Ingrediente:

- 750 g ficat,
- o lingura faina,
- o praf de piper,
- 2 linguri unt sau untura.

Mod de preparare:

1

Ficatul pentru prajit nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte si apoi uscat bine intr-o carpa curata.

2

Se taie in felii cat mai egale ca grosime, pentru ca sa fie patrunse egal de caldura.

3

Se presara cu putin piper, se dau prin faina si se prajesc in unt sau in untura fierbinte.

4

Se tin 10 minute, se intorc cu o furculita fara sa fie impunse, pentru ca sa nu iasa mustul.

Pont: Ficatul nu este bun prea fript; cu cat se tine mai mult la foc, cu atat pierde din gust si din fragezime. Cand este aproape gata, se sareaza.

Mod de servire:

Se serveste pe farfurii calde, cu legume si cu un sos, dupa gust

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta se prepara in mod obisnuit din ficat de porc sau de vita, dupa preferinte. Ingrediente: ...
Ficatul este organul situat in partea dreapta a abdomenului, sub diafragma. Este format din patru lobi si...
Ficatul este organul care elimina toxinele din organism. Cand, insa, consumi excesiv alimente procesate, pline de grasimi...