Pentru frigarui se folosesc cateva bucati de rinichi de la purcei de lapte. In acest caz nu mai este nevoie sa se indeparteze grasimea.
Ingrediente:
- 6 rinichi de purcel,
- 50 g unt proaspat,
- o Iingurita de patrunjel verde tocat,
- sare, piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata rinichii fara sa se scoata grasimea care ii inveleste. ##END STEP##
##STEP##
Se taie in doua in lungime, jumatatile nu se desprind insa de tot. ##END STEP##
##STEP##
Se oparesc si se usuca bine cu o carpa. Se infig pe frigarui de lemn sau de metal. ##END STEP##
##STEP##
Se ung cu unt si se frig pe gratar la foc bun. ##END STEP##
##STEP##
Se scot de pe frigarui, iar pe fiecare rinichi se pune cate putin unt, care a fost amestecat, fara sa fie frecat spuma, cu un praf de sare, piper si putin patrunjel tocat. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc fierbinti, cu legume sau orez si salata de sezon.