O reteta cu frigarui mai neobisnuita are la baza ficat de porc sau de vita portionat in felii de
Ingrediente:
- 750 g ficat,
- o lingura de unt,
- o lingurita de ulei,
- 100 g slanina,
- un praf de piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata ficatul, se taie in felii de grosimea degetului, iar fiecare felie in patrate de circa 3 cm. Se da putin piper. ##END STEP##
##STEP##
Se infierbanta o lingura de unt cu o lingurita de ulei si se pune ficatul numai o clipa pana incepe sa se rumeneasca pe ambele parti. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte si se pun cate patru bucati pe o frigare mica, alternand cu felii de slanina. ##END STEP##
##STEP##
Se infierbanta gratarul si se asaza frigaruile. ##END STEP##
##STEP##
Frigaruile de ficat se lasa 15 minute pe foc potrivit. ##END STEP##
##STEP##
Se sareaza cand sunt aproape gata. ##END STEP##
Mod de servire:
Frigaruile de ficat simple sau asezonate cu inimi se servesc cu legume si salata.