Frigarui de ficat

O reteta cu frigarui mai neobisnuita are la baza ficat de porc sau de vita portionat in felii de

Ingrediente:

- 750 g ficat,
- o lingura de unt,
- o lingurita de ulei,
- 100 g slanina,
- un praf de piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata ficatul, se taie in felii de grosimea degetului, iar fiecare felie in patrate de circa 3 cm. Se da putin piper. ##END STEP##

##STEP##

Se infierbanta o lingura de unt cu o lingurita de ulei si se pune ficatul numai o clipa pana incepe sa se rumeneasca pe ambele parti. ##END STEP##

##STEP##

Se da la o parte si se pun cate patru bucati pe o frigare mica, alternand cu felii de slanina. ##END STEP##

##STEP##

Se infierbanta gratarul si se asaza frigaruile. ##END STEP##

##STEP##

Frigaruile de ficat se lasa 15 minute pe foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Se sareaza cand sunt aproape gata. ##END STEP##

Mod de servire:

Frigaruile de ficat simple sau asezonate cu inimi se servesc cu legume si salata.