Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie la cuptor, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.
Ingrediente:
- 750 g momite,
- 100 g smantana,
- 1 lingura de unt,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pun apoi intr-un vas cu apa fierbinte si se lasa sa dea cateva clocote. ##END STEP##
##STEP##
Se varsa apa fierbinte si se toarna imediat alta rece. Se scurg si se pun pe un servet sa se usuce. ##END STEP##
##STEP##
Se indeparteaza grasime, pielitele si se taie in bucati. Se da sare. ##END STEP##
##STEP##
Se pun pe frigari de lemn, alternand cu felii de lsanina si se frig pe gratarul incins. In timpul cat se frig, se ung de cateva ori cu unt. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc foarte fierbinti, pe farfurii calde, cu garnitura de cartofi.