Frigarui de purcel

Carnea de porc este delicioasa fie ca este preparata la gratar, la tigaie sau la cuptor.

Tot carnea de purcel se prepara la gratar sub forma de frigarui impreuna cu slanina si legume (optional).

Pentru cateva frigarui de purcel gustoase, aveti nevoie de foarte putine ingrediente.

- 1 kg carne de porc,
- 200 g slanina,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea in bucati mici de circa 3-4 cm. Se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se taie slanina in felii subtiri. ##END STEP##

##STEP##

Se pregatesc frigari mici cu lemn, de circa 20 cm lungime. ##END STEP##

##STEP##

Se pune cate 4-5 bucatele de carne pe fiecare frigare, iar intre ele si la capete cate o felie de slanina. ##END STEP##

##STEP##

Nu se pun indesate, ca sa se poata frige repede, atat carnea cat si slanina. Cine doreste, poate strecura pe fiecare bat/tepusa cate 2-3 rondele de ceapa, o fasie de ardei, o rondea de dovlecei sau o ciupercuta. ##END STEP##

##STEP##

Se pregateste gratarul, cu foc bun. Se pun frigaruile pe gratar si se frig repede pe o parte si pe alta. ##END STEP##

Se servesc cu cartofi prajiti. Frigarile de lemn pot fi inlocuite cu mici frigari de metal.