Friptura de miel

Friptura de miel se consuma de obicei de Paste.

O reteta simpla, care nu da batai de cap este carnea de miel preparata la cuptor cu sare, grasime si verdeata.

Ingrediente:

- 2 kg carne de miel,
- o lingura de untura sau ulei
- ceapa si usturoi verde
- sare dupa gust.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala carnea de miel, se da sare si se lasa sa stea o jumatate de ora. Separat se spala usturoiul si ceapa verde si se taie marunt. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o tava, cu spatele in sus impreuna cu o legatura de ceapa si una de usturoi verde taiate ca pentru salata. ##END STEP##

##STEP##

Se da la cuptor, la inceput la foc moale. Se unge din timp in timp cu grasime ca sa se rumeneasca uniform. ##END STEP##

##STEP##

La sfarsit se da focul mai tare si nu se mai atinge, ca sa se rumeneasca frumos si sa se intareasca bine coaja. ##END STEP##

##STEP##

Se taie repede pe fund de lemn si se asaza bucatile pe farfurie. ##END STEP##

##STEP##

Sosul care a ramas in tava se curata de grasime, se pune sa fiarba cu o lingura de apa, amestecand pentru ca sa se ia rumeneala de pe fund. ##END STEP##

##STEP##

Se trece prin sita si se serveste separat. Nu se toarna peste friptura, pentru ca sa nu se inmoaie coaja. ##END STEP##

Se serveste cu salata verde.