Friptura de porc marinata

Friptura de porc marinata

Pentru marinata de porc, de preferat este sa folositi pulpa care trebuie aleasa cu 24 de ore inainte de prepararea efectiva a fripturii.

Ingrediente:

Pentru friptura de porc:

- un kg pulpa de porc,
- o ceasca smantana,
- o lingurita de faina,
-  sare.

Pentru marinata:

- ¼ l vin alb,
- ¼ l otet,
- 2 cepe,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 3 catei de usturoi,
- o frunaza de dafin,
- frunza de telina,
- 10 boabe de piper,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se alege o bucata de pulpa. Se pun la fiert, pentru marinata, vinul si otetul, ceapa si morcovul taiate felii, usturoiul, un fir de patrunjel, o frunza de dafin, una de telina, sare, cateva boabe de piper.

2

Se asaza carnea intr-un vas de pamant. Se toarna deasupra marinata si se tine o zi, intorcand carnea de cateva ori pe o parte si pe alta.

3

Cu 2 ½ ore inainte de masa, se scoate carnea din marinata, se scurge bine si se pune intr-o tava la cuptor fara nimic altceva sa se rumeneasca pe o parte si pe alta.

4

Dupa o jumatate de ora, se toarna marinata deasupra, cu tot ce se afla in ea si se lasa sa fiarba inabusit inca 1 ½ ore, udand canea din cand in cand cu zeama din tava.

5

Daca scade prea mult, se mai adauga cate putina apa.

6

Cand friptura este gata, se scoate si se tine la cald.

7

Sosul din cratita se scurge de grasime si se lasa sa dea cateva clocote cu 2 linguri de apa si un varf de cutit de piper.

8

Separat se amesteca o ceasca de smantana cu un varf de lingurita de faina, se adauga sosul trecut prin sita si se lasa sa mai dea un clocot pe masina.

Mod de servire:

Se taie friptura, se asaza pe farfurie, se toarna cateva linguri de sos deasupra, iar restul se serveste in sosiera.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Friptura de vanat nu este la fel de frageda ca cea de porc domestic, de aceea uneori...
Roast Beef-ul este o friptura de vita frageda si impanata, luata de la coaste. Ingrediente: - 2...
Pentru friptura de vaca la tava se alege carne de vaca de la pulpa sau din spate,...