Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru marinata de porc, de preferat este sa folositi pulpa care trebuie aleasa cu 24 de ore inainte de prepararea efectiva a fripturii.
Pentru marinata de porc, de preferat este sa folositi pulpa care trebuie aleasa cu 24 de ore inainte de prepararea efectiva a fripturii.
Ingrediente:
Pentru friptura de porc:
- un kg pulpa de porc,
- o ceasca smantana,
- o lingurita de faina,
- sare.
Pentru marinata:
- ¼ l vin alb,
- ¼ l otet,
- 2 cepe,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 3 catei de usturoi,
- o frunaza de dafin,
- frunza de telina,
- 10 boabe de piper,
- sare.
Mod de preparare:
Se alege o bucata de pulpa. Se pun la fiert, pentru marinata, vinul si otetul, ceapa si morcovul taiate felii, usturoiul, un fir de patrunjel, o frunza de dafin, una de telina, sare, cateva boabe de piper.
Se asaza carnea intr-un vas de pamant. Se toarna deasupra marinata si se tine o zi, intorcand carnea de cateva ori pe o parte si pe alta.
Cu 2 ½ ore inainte de masa, se scoate carnea din marinata, se scurge bine si se pune intr-o tava la cuptor fara nimic altceva sa se rumeneasca pe o parte si pe alta.
Dupa o jumatate de ora, se toarna marinata deasupra, cu tot ce se afla in ea si se lasa sa fiarba inabusit inca 1 ½ ore, udand canea din cand in cand cu zeama din tava.
Daca scade prea mult, se mai adauga cate putina apa.
Cand friptura este gata, se scoate si se tine la cald.
Sosul din cratita se scurge de grasime si se lasa sa dea cateva clocote cu 2 linguri de apa si un varf de cutit de piper.
Separat se amesteca o ceasca de smantana cu un varf de lingurita de faina, se adauga sosul trecut prin sita si se lasa sa mai dea un clocot pe masina.
Mod de servire:
Se taie friptura, se asaza pe farfurie, se toarna cateva linguri de sos deasupra, iar restul se serveste in sosiera.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.