Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca pentru friptura folositi rata salbatica, aceasta se marineaza, se lasa in aceasta solutie o ora, dupa care se impaneaza cu slanina si se da la cuptor.
Daca pentru friptura folositi rata salbatica, aceasta se marineaza, se lasa in aceasta solutie o ora, dupa care se impaneaza cu slanina si se da la cuptor.
Ingrediente:
- o rata,
- 100 g slanina,
- o lingura de unt,
- o lingurita de patrunjel verde tocat,
- sare,
- un paharel cu vin.
Pentru marinata:
- un pahar otet,
- 2 frunze de dafin,
- o ceapa mica,
- 10 boabe piper,
- sare.
Mod de preparare:
Se curata rata, se parleste si se sterge cu o carpa uscata.
Se face o marinata din otet, foi de dafin, ceapa, piper si sare.
Se fierbe si, cum clocoteste, se opareste rata. Se acopera si se lasa sa stea o ora.
Se sterge din nou bine cu carpa, se pune inauntru ficatul, o bucatica de unt si cateva frunze de patrunjel.
Se impaneaza cu slanina, fasii foarte mici, care se introduc numai la suprafata.
Se asaza in tava cu putina untura, la foc iute, si se unge in timpul friptului.
Se serveste cu garnitura de legume si cu sosul din tava.
Dupa ce s-a scos rata din tava, se adauga un paharel de vin si se lasa sosul sa mai dea cateva clocote.
Se trece prin sita si se serveste in sosiera.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.