Friptura de rata salbatica

Friptura de rata salbatica

Daca pentru friptura folositi rata salbatica, aceasta se marineaza, se lasa in aceasta solutie o ora, dupa care se impaneaza cu slanina si se da la cuptor.

Ingrediente:

- o rata,
- 100 g slanina,
- o lingura de unt,
- o lingurita de patrunjel verde tocat,
- sare,
- un paharel cu vin.

Pentru marinata:

- un pahar otet,
- 2 frunze de dafin,
- o ceapa mica,
- 10 boabe piper,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata rata, se parleste si se sterge cu o carpa uscata.

2

Se face o marinata din otet, foi de dafin, ceapa, piper si sare.

3

Se fierbe si, cum clocoteste, se opareste rata. Se acopera si se lasa sa stea o ora. 

4

Se sterge din nou bine cu carpa, se pune inauntru ficatul, o bucatica de unt si cateva frunze de patrunjel.

5

Se impaneaza cu slanina, fasii foarte mici, care se introduc numai la suprafata.

6

Se asaza in tava cu putina untura, la foc iute, si se unge in timpul friptului.

7

Se serveste cu garnitura de legume si cu sosul din tava.

8

Dupa ce s-a scos rata din tava, se adauga un paharel de vin si se lasa sosul sa mai dea cateva clocote.

Se trece prin sita si se serveste in sosiera.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca iti place friptura de vita, iata o varianta de friptura preparata la cuptor. Ingrediente: - 1,5...
Roast Beef-ul este o friptura de vita frageda si impanata, luata de la coaste. Ingrediente: - 2...
Dintre toate vanaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neaparat tinut cateva zile dupa ce a...