Friptura de vaca cu sos la tava

Pentru friptura de vaca la tava se alege carne de vaca de la pulpa sau din spate, de la coada.

Ingrediente:

- 1 kg carne macra de vaca,
- 3 cepe mijlocii,
- o lingura untura,
- o lingura bulion,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se sareaza si se tine o jumatate de ora. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o tava cu ceapa taiata felii subtiri si cu o lingura de untura. ##END STEP##

##STEP##

Se rumeneste pe ambele parti, apoi se toarna cateva linguri de apa si se tine pe foc sa fiarba acoperit 1 ½ - 2 ore, adaugand din cand in cand putina apa, pana se fragezeste. ##END STEP##

##STEP##

Cand carnea este fragezita, se unge cu untura si se da la cuptor unde se tine descoperita pana se rumeneste. ##END STEP##

##STEP##

Cand este gata, se scoate, se taie felii subtiri si se tine la cald. ##END STEP##

##STEP##

Intre timp se face repede urmatorul sos:

- se scurge grasimea din tava, iar in zeama care a ramas, se adauga 1 - 2 linguri de apa si putin bulion de rosii.

- se lasa sa dea cateva clocote, amestecand cu lingura pentru a se lua toata rumeneala de pe fundul tavii. ##END STEP##

##STEP##

Sosul se strecoara si se toarna fierbinte peste friptura. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste cu garnitura de spaghete fierte si oparite cu unt sau cu cartofi.