Friptura de vitel si rinichi la cuptor

Pentru friptura de vitel se alege o bucata de carne care sa cuprinda si rinchii.

Ingrediente:

- 1,5 kg carne,
- o lingura de untura,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege o bucata de carne cu rinichi. Se desprinde rinichiul, scotand grasimea din jur. ##END STEP##

##STEP##

Cu un cutit ascutit se desfac oasele, iar carnea se bate usor cu latul unui satar pentru a o fragezi. ##END STEP##

##STEP##

Se intinde apoi carnea pe fund, se asaza rinichiul la loc, se da putina sare, se ruleaza carnea in jurul rinichiului si se inveleste totul intr-o fasie subtire de grasime scoasa de la rinichi. ##END STEP##

##STEP##

Friptura de vitel astfel pregatita se leaga cu ata si se da la cuptor intr-o tava. In care se adauga o lingura de untura. ##END STEP##

##STEP##

Carnea de vitel se tine la cuptor o ora si jumatate la foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Se unge din din cand in cand cu zeama pe care o lasa. ##END STEP##

##STEP##

Se serveste cu macaroane, cu cartofi sau cu diferite zarzavaturi. ##END STEP##

##STEP##

Sosul din cratita, dupa ce s-a scurs grasimea, se lasa sa fiarba cu doua Iinguri de apa. ##END STEP##

##STEP##

Se strecoara si se serveste in sosiera. ##END STEP##