Iepure cu masline

Daca maslinele sunt delicioase impreuna cu pui sau cu praz, un preparat culinar gustos si satios este si carnea de iepure cu masline.

Pentru mai multa savoare, dar si pentru valoarea nutritiva deosebita puteti folosi in loc de vanat, iepure de crescatorie.

In plus, iepurele crescut la curte este hranit natural, iar carnea sa frageda nu mai trebuie marinata.

Ingrediente:

- un iepure,
- 3 linguri ulei,
- 4 cepe,
- 250 g arpagic,
- 209 g masline,
- un paharel de vin,
- o lingurita de bulion, sare, piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Iepurele este pus intr-un castron de pamant cu o marinata fiarta, pregatita dintr-o ceasca de otet, slabit cu putina apa daca este tare, o lingura de ulei, cateva felii foarte subtiri de morcov si de ceapa, cateva fire de patrunjel, de cimbru, doua foi de dafin sfaramate, sare, piper. ##END STEP##

##STEP##

Mirodeniile si zarzavatul sant puse deasupra, iar iepurele trebuie udat des cu marinata. Se tine asa cel putin cateva ceasuri; iarna poate sta si doua zile, avand grija sa intoarcem carnea din cand in cand, pe o parte si pe alta. ##END STEP##

##STEP##

Se scoate bucata potrivita pentru friptura, iar restul se taie in bucati. ##END STEP##

##STEP##

Se prajeste usor in ulei ceapa taiata marunt. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se pun bucatile de iepure si se lasa sa se rumeneasca. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga apoi cate putina apa calda pana ce fierbe carnea. ##END STEP##

##STEP##

Separat se prajeste usor arpagicul in ulei. Se toarna in mancare. ##END STEP##

##STEP##

La ultimele clocote, cand iepurele este destul de fraged, se mai adauga un paharel de vin amestecat cu bulion, maslinele fierte separat, in apa, circa 10 minute, si sangele, pastrat de la inceput, amestecat cu cateva lingurite de vin rosu. ##END STEP##

##STEP##

Se gusta de sare si piper. Se potriveste sosul sa fie scazut, nu insa complet, deoarece mai scade cand se raceste mancarea. ##END STEP##