Limba cu sos de rosii

Limba cu sos de rosii se prepara similar cu limba cu masline, care se consuma tot cu sos rosu.

Ingrediente:

- o limba cam de 1 kg,
- 3 litri apa,
- 2 cepe,
- un patrunjel,
- 10 boabe piper, sare,
- o ceapa,
- o lingura de unt,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri bulion,
- o lingurita zahar (optional).

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala limba in mai multe ape, frecand-o cu putin malai pentru a se lua toata murdaria dintre pori. Se tine limba cel putin o ora in apa rece, inainte de a fi pregatita. ##END STEP##

##STEP##

Se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa dea in clocot, se ia spuma, se adauga zarzavatul, sare, piper, se acopera si se lasa sa fiarba potolit timp de trei ore (limba de vitel si cea de purcel fierb mai repede). ##END STEP##

##STEP##

Se curata de pielita, incepand de la varf, tragand usor si ajutandu-ne cu un cutit mic. ##END STEP##

##STEP##

Se caleste in unt o ceapa taiata marunt. Cand ceapa a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga faina. ##END STEP##

##STEP##

Se stinge cu o ceasca din zeama in care a fiert limba, se face un sos potrivit de gros, se adauga bulion de rosii si o lingurita de zahar, daca sosul este mai acru. ##END STEP##

##STEP##

Dupa aceea, preparatul se mai lasa sa fiarba 10 minute la foc mic. ##END STEP##