Limba cu sos de smantana

Poate ca limba cu masline este cea mai cunoscuta reteta preparata la noi. Totusi, pentru cei care vor sa testeze si alte combinatii culinare, pot incerca limba cu sos de smantana.

Ingrediente:

- o limba de aproximativ 1 kg,

- 3 litri apa,

- 2 cepe,

- un patrunjel,

- 10 boabe piper,

- sare,

- o lingura de unt,

- o lingurita de faina,

- o ceasca de smantana.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala limba in mai multe ape, frecand-o cu putin malai pentru a se lua toata murdaria dintre pori. ##END STEP##

##STEP##

Se tine limba cel putin o ora in apa rece, inainte de a fi pregatita. Se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa dea in clocot, se ia spuma, se adauga zarzavatul, sare, piper, se acopera si se lasa sa fiarba potolit timp de trei ore (limba de vitel si cea de purcel fierb mai repede). ##END STEP##

##STEP##

Se curata de pielita, incepand de la varf, tragand usor si ajutandu-ne cu un cutit mic. ##END STEP##

##STEP##

Se taie felii si se asaza in cratita. Se prajeste in unt o ceapa taiata marunt. ##END STEP##

##STEP##

Cand ceapa a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga faina. ##END STEP##

##STEP##

Se stinge cu o ceasca din zeama in care a fiert limba, se face un sos potrivit de gros, se adauga smantana, se toarna peste limba si se lasa sa mai fiarba 10 minute la foc mic. ##END STEP##