Linte cu costita afumata de porc

Asemanatoare cu fasolea boabe, lintea se pregateste asemanator cu aceasta.

Din linte se poate obtine o supa delicioasa in zilele de post, dar la fel de bine o puteti asezona cu costita afumata de porc.

Iata cum se prepara lintea cu costita pentru a obtine o mancare delicioasa cu iz de afumatura.

Ingrediente:

- 500 g linte,
- 300 g costita afumata,
- o ceapa,
- un catel de usturoi,
- o lingura de untura,
- o lingura de bulion,
- o foaie de dafin, sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege lintea, se spala si se pune intr-o cratita cu apa rece sa fiarba pe jumatate, in clocote mici. ##END STEP##

##STEP##

Se prajeste usor, cu o lingura de untura, o ceapa taiata marunt si se asaza aceeasi cratita cu lintea si cu costita taiata bucati. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba circa o ora la foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga putin bulion de rosii, un fir de usturoi, o frunza de dafin sau o crenguta de cimbru si sare cat trebuie. ##END STEP##

##STEP##

Se acopera, se da la cuptor si se mai tine un sfert de ora. Aceeasi mancare se poate pregati si cu fasole boabe. ##END STEP##