Mancarea de porumbei cu sos este foarte buna cu mamaliga.
Ingrediente:
- 3 porumbei,
- o ceapa mijlocie,
- 2 linguri de unt,
- o lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne,
- 3 rosii sau o lingura de bulion,
- mirodenii,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata porumbeii, se taie in patru, se sareaza si se rumenesc cu o ceapa taiata felii, in putin unt. ##END STEP##
##STEP##
Se presara faina, se toarna o ceasca buna de zeama de carne. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga rosiile taiate sau bulion, putine mirodenii (un fir de cimbru, ½ frunza de dafin, un catel de usturoi, piper). ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba inabusit pana scade sosul cat trebuie. ##END STEP##
Mod de servire:
Se scot bucatile de porumbei, se asaza pe farfurie, se toarna sosul deasupra, strecurat printr-o sita, iar mamaliga se asaza imprejur.