Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O mancare clasica, intrata in bucataria culinara romaneasca este si puiul cu masline.
O mancare clasica, intrata in bucataria culinara romaneasca este si puiul cu masline.
Ingrediente:
- un pui mare,
- 2 linguri de ulei,
- 4 felii de paine,
- 4 rosii,
- 150 g ciuperci,
- 100 g masline,
- o lingurita de faina,
- un catel de usturoi,
- un paharel de vin,
- sare.
Mod de preparare:
Se taie puiul in bucati potrivite.
Se sareaza si se prajeste in ulei.
Se scoate intr-o cratita si se tine la cald. In uleiul in care s-au rumenit bucatile de pui, se prajeste painea taiata in cuburi mici egale.
Se pastreaza si acestea la cald, in aceeasi tigaie se pun rosiile curatate de pielite si de seminte, faina si un catel de usturoi bine sfaramat.
Cand rosiile incep sa scada, se adauga vinul si tot atata zeama in care au fiert ciupercile.
Se face un sos potrivit de scazut, se gusta de sarat.
Se pun in cratita cu puiul ciupercile fierte si bine scazute si maslinele spalate si de asemenea fierte cateva minute in apa si inabusite.
Deasupra se toarna sosul, se tine pe marginea aragazului pana ce se incalzeste, fara sa fiarba.
Mod de servire:
Se asaza mancarea in farfurie, iar imprejur se pun cuburile mici de paine prajita, 1-2 felii de lamaie si o mana de patrunjel verde tocat pentru decor.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.