Mancare de pui cu masline

Mancare de pui cu masline

O mancare clasica, intrata in bucataria culinara romaneasca este si puiul cu masline.

Ingrediente:

- un pui mare,
- 2 linguri de ulei,
- 4 felii de paine,
- 4 rosii,
- 150 g ciuperci,
- 100 g masline,
- o lingurita de faina,
- un catel de usturoi,
- un paharel de vin,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se taie puiul in bucati potrivite.

2

Se sareaza si se prajeste in ulei.

3

Se scoate intr-o cratita si se tine la cald. In uleiul in care s-au rumenit bucatile de pui, se prajeste painea taiata in cuburi mici egale.

4

Se pastreaza si acestea la cald, in aceeasi tigaie se pun rosiile curatate de pielite si de seminte, faina si un catel de usturoi bine sfaramat.

5

Cand rosiile incep sa scada, se adauga vinul si tot atata zeama in care au fiert ciupercile.

6

Se face un sos potrivit de scazut, se gusta de sarat.

7

Se pun in cratita cu puiul ciupercile fierte si bine scazute si maslinele spalate si de asemenea fierte cateva minute in apa si inabusite.

8

Deasupra se toarna sosul, se tine pe marginea aragazului pana ce se incalzeste, fara sa fiarba.

Mod de servire:

Se asaza mancarea in farfurie, iar imprejur se pun cuburile mici de paine prajita, 1-2 felii de lamaie si o mana de patrunjel verde tocat pentru decor.

Etichete: pui, masline, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta usor de pregatit chiar si de catre gospodinele incepatoare este puiul la tava. Ingrediente: -...
Anghemahtul este o reteta germana si se prepara de regula din supa de carne cu rantas din...
Mancarurile asiatice au inceput sa fie din ce in ce mai cautate datorita aromelor si gustului lor...