Daca salata de vinete este savurata cu placere vara, o reteta delicioasa de patlagele cu carne este mancarea de vinete cu carne.
Ingrediente:
- 600 g carne,
- 3 vinete mijlocii,
- 2 linguri de untura,
- o lingura de bulion sau 4 rosii,
- un ardei gras, sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu o lingura de untura. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se pune sare si putina apa calda. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. ##END STEP##
##STEP##
Se taie cateva vinete, fara sa se curete de coaja, in bucati potivite. ##END STEP##
##STEP##
Se oparesc cu apa sarata, in care se lasa sa stea 10 minute. ##END STEP##
##STEP##
Se storc apoi bine cu mana si se pun intr-un servet sa se scurga. ##END STEP##
##STEP##
Se infierbanta untura intr-o tigaie, se pun vinetele sa se rumeneasca putin si se asaza apoi in cratita cu carne. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga sare, daca este necesar, apoi o lingura de bulion de rosii indoit cu apa, sau rosii taiate in doua, si un ardei gras taiat marunt. ##END STEP##
##STEP##
Se dau la cuptor. ##END STEP##
Cand mancarea este gata, se serveste calda.