Mancare de vinete cu carne de vita

Daca salata de vinete este savurata cu placere vara, o reteta delicioasa de patlagele cu carne este mancarea de vinete cu carne.

Ingrediente:

- 600 g carne,
- 3 vinete mijlocii,
- 2 linguri de untura,
- o lingura de bulion sau 4 rosii,
- un ardei gras, sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu o lingura de untura. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se pune sare si putina apa calda. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. ##END STEP##

##STEP##

Se taie cateva vinete, fara sa se curete de coaja, in bucati potivite. ##END STEP##

##STEP##

Se oparesc cu apa sarata, in care se lasa sa stea 10 minute. ##END STEP##

##STEP##

Se storc apoi bine cu mana si se pun intr-un servet sa se scurga. ##END STEP##

##STEP##

Se infierbanta untura intr-o tigaie, se pun vinetele sa se rumeneasca putin si se asaza apoi in cratita cu carne. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga sare, daca este necesar, apoi o lingura de bulion de rosii indoit cu apa, sau rosii taiate in doua, si un ardei gras taiat marunt. ##END STEP##

##STEP##

Se dau la cuptor. ##END STEP##

Cand mancarea este gata, se serveste calda.