Mancare de vinete cu carne de vita

Mancare de vinete cu carne de vita

Daca salata de vinete este savurata cu placere vara, o reteta delicioasa de patlagele cu carne este mancarea de vinete cu carne.

Ingrediente:

- 600 g carne,
- 3 vinete mijlocii,
- 2 linguri de untura,
- o lingura de bulion sau 4 rosii,
- un ardei gras, sare.

Mod de preparare:

1

Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu o lingura de untura.

2

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se pune sare si putina apa calda.

3

Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda.

4

Se taie cateva vinete, fara sa se curete de coaja, in bucati potivite.

5

Se oparesc cu apa sarata, in care se lasa sa stea 10 minute.

6

Se storc apoi bine cu mana si se pun intr-un servet sa se scurga.

7

Se infierbanta untura intr-o tigaie, se pun vinetele sa se rumeneasca putin si se asaza apoi in cratita cu carne.

8

Se adauga sare, daca este necesar, apoi o lingura de bulion de rosii indoit cu apa, sau rosii taiate in doua, si un ardei gras taiat marunt.

9

Se dau la cuptor.

Cand mancarea este gata, se serveste calda.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa...
Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim...
Exista o serie de alimente, ce trebuie excluse din alimentatie, deoarece sunt daunatoare pentru sanatate, putand provoca...