Miel pane

Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane.

Ca orice tip de carne prajita, bucatile de miel sunt pudrate cu faina si trecute prin ou si pesmet inainte sa ajunga in uleiul din tigaie incins.

Ingrediente:

- 1,5 kg carne de miel,
- 2 oua,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de pesmet,
- 3 linguri de untura,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala bucatile de miel taiate in asa fel incat fiecare portie sa fie de aproximativ 2-3 degete latime. ##END STEP##

##STEP##

Se sareaza si se tin 20 de minute inainte de a fi pregatite pentru prajire. ##END STEP##

##STEP##

Se dau in faina, prin ou si la sfarsit prin pesmet. ##END STEP##

##STEP##

Se prajesc in untura fierbinte sau in unt amestecat cu ulei (la o lingura de unt, doua 1 lingurite de ulei). Se servesc cu legume si salata verde. ##END STEP##

##STEP##

Acest preparat poate imbogati masa de paste, mielul pane inlocuind cu succes friptura preparata la cuptor cu ceapa si usturoi verde. ##END STEP##