Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.
Ingrediente:
- 750 g momite,
- 200 g ciuperci,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de unt,
- o ceasca zeama de carne,
- o lingurita de bulion,
- un paharel de vin alb,
- sare.
Mod de pregatire:
##STEP##
Se pun apoi intr-un vas cu apa fierbinte si se lasa sa dea cateva clocote. ##END STEP##
##STEP##
Se varsa apa fierbinte si se toarna imediat alta rece. ##END STEP##
##STEP##
Se scurg si se pun pe un servet sa se usuce. ##END STEP##
##STEP##
Se indeparteaza grasime, pielitele si se taie in bucati. ##END STEP##
##STEP##
Se taie in bucati si se pun intr-o cratita la foc potrivi cu unt si cu ciupercile curatite si taiate foarte subtiri. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda pe fund. ##END STEP##
##STEP##
Separat se prajeste usor o ceapa tocata marunt cu putin unt. Se adauga un praf de faina si se stringe cu o ceasca de zeama de carne. ##END STEP##
##STEP##
Se pune sare, un varf de cutit de boia de ardei sau putin bulion de rosii si se fierbe inabusit pana ce se topeste ceapa. ##END STEP##
##STEP##
Se trece sosul prin sita si se toarna in cratita cu momitele si cu ciupercile. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba pe foc potrivit. ##END STEP##
Cu un sfert de ora inainte de a servi se adauga un paharel de vin alb. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut. ##END STEP##
Mod de servire:
Momitele cu sos de ciuperci se servesc foarte fierbinti.