Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.
Ingrediente:
Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.
Ingrediente:
- 750 g momite,
- 200 g ciuperci,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de unt,
- o ceasca zeama de carne,
- o lingurita de bulion,
- un paharel de vin alb,
- sare.
Mod de pregatire:
Se pun apoi intr-un vas cu apa fierbinte si se lasa sa dea cateva clocote.
Se varsa apa fierbinte si se toarna imediat alta rece.
Se scurg si se pun pe un servet sa se usuce.
Se indeparteaza grasime, pielitele si se taie in bucati.
Se taie in bucati si se pun intr-o cratita la foc potrivi cu unt si cu ciupercile curatite si taiate foarte subtiri.
Se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda pe fund.
Separat se prajeste usor o ceapa tocata marunt cu putin unt. Se adauga un praf de faina si se stringe cu o ceasca de zeama de carne.
Se pune sare, un varf de cutit de boia de ardei sau putin bulion de rosii si se fierbe inabusit pana ce se topeste ceapa.
Se trece sosul prin sita si se toarna in cratita cu momitele si cu ciupercile.
Se lasa sa fiarba pe foc potrivit.
Cu un sfert de ora inainte de a servi se adauga un paharel de vin alb. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut.
Mod de servire:
Momitele cu sos de ciuperci se servesc foarte fierbinti.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.