Momite cu sos de ciuperci

Momite cu sos de ciuperci

Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.

Ingrediente:

- 750 g momite,
- 200 g ciuperci,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de unt,
- o ceasca zeama de carne,
- o lingurita de bulion,
- un paharel de vin alb,
- sare.

Mod de pregatire:

1

Se pun apoi intr-un vas cu apa fierbinte si se lasa sa dea cateva clocote.

2

Se varsa apa fierbinte si se toarna imediat alta rece.

3

Se scurg si se pun pe un servet sa se usuce.

4

Se indeparteaza grasime, pielitele si se taie in bucati.

5

Se taie in bucati si se pun intr-o cratita la foc potrivi cu unt si cu ciupercile curatite si taiate foarte subtiri.

6

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda pe fund.

7

Separat se prajeste usor o ceapa tocata marunt cu putin unt. Se adauga un praf de faina si se stringe cu o ceasca de zeama de carne.

8

Se pune sare, un varf de cutit de boia de ardei sau putin bulion de rosii si se fierbe inabusit pana ce se topeste ceapa.

9

Se trece sosul prin sita si se toarna in cratita cu momitele si cu ciupercile.

10

Se lasa sa fiarba pe foc potrivit.

Cu un sfert de ora inainte de a servi se adauga un paharel de vin alb. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut.

Mod de servire:

Momitele cu sos de ciuperci se servesc foarte fierbinti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru rulada de carne se folosesc diverse umpluturi. Noi va propunem o reteta satioasa de care este...
Momitele de vitel se prajesc dupa ce se trec prin amestecul faina, oua si pesmet. Inainte de...
Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie la cuptor, momitele trebuie tinute in apa rece...