Muschi de vitel cu ciuperci

Carnea de vitel asezonata cu ciuperci este apreciata atat pentru valoarea gustativa a preparatului, cat si pentru valoarea sa nutritiva.

Bogata in fier, carnea de vita este completata de continutul bogat in vitamine din complexul B ale ciupercilor, motiv pentru care acest preparat culinar este excelent pentru cei care au probleme cu anemia.

Ingrediente:

- 750 g carne,
- 400 g ciuperci,
- o lingura de unt sau ulei,
- o lingurita de faina,
- un paharel vin,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- o lingurita de bulion,
- o ceapa mica,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie muschiul de vitel in bucatele potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Se pune pe foc impreuna cu putina apa pentru a spuma carnea si se mai lasa la fiert 10-15 minute. ##END STEP##

##STEP##

Se ia vasul de pe foc si separat, intr-o tigaie se caleste ceapa si ciupercile care se amesteca usor cu o lingura de lemn. ##END STEP##

##STEP##

Carnea de vitel se asaza intr-un vas de yena in care s-a pus o lingura de unt sau ulei si zeama de carne in care a fiert. Peste ea se adauga ceapa si ciupercile calite, se potriveste de sare si se adauga o lingura de bulion. ##END STEP##

##STEP##

Preparatul se da la cuptor, se lasa sa fiarba la foc potrivit si cand este aproape gata, se adauga vin. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste cu patrunjel presarat deasupra.

Pont: Pentru mai multa savoare, inainte de a da preparatul la cuptor, in loc sa fierbeti carnea cateva minute, puteti cali bucatile de vita in unt sau ulei.

In jiul format se adauga legumele pentru a-si lua aroma de la carne, iar apoi carnea si legumele calite se asaza intr-un vas de yena si se dau la cuptor.