Muschi de vitel cu ciuperci

Muschi de vitel cu ciuperci

Carnea de vitel asezonata cu ciuperci este apreciata atat pentru valoarea gustativa a preparatului, cat si pentru valoarea sa nutritiva.

Bogata in fier, carnea de vita este completata de continutul bogat in vitamine din complexul B ale ciupercilor, motiv pentru care acest preparat culinar este excelent pentru cei care au probleme cu anemia.

Ingrediente:

- 750 g carne,
- 400 g ciuperci,
- o lingura de unt sau ulei,
- o lingurita de faina,
- un paharel vin,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- o lingurita de bulion,
- o ceapa mica,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se taie muschiul de vitel in bucatele potrivite.

2

Se pune pe foc impreuna cu putina apa pentru a spuma carnea si se mai lasa la fiert 10-15 minute.

3

Se ia vasul de pe foc si separat, intr-o tigaie se caleste ceapa si ciupercile care se amesteca usor cu o lingura de lemn.

4

Carnea de vitel se asaza intr-un vas de yena in care s-a pus o lingura de unt sau ulei si zeama de carne in care a fiert. Peste ea se adauga ceapa si ciupercile calite, se potriveste de sare si se adauga o lingura de bulion.

5

Preparatul se da la cuptor, se lasa sa fiarba la foc potrivit si cand este aproape gata, se adauga vin.

Mod de servire:

Se serveste cu patrunjel presarat deasupra.

Pont: Pentru mai multa savoare, inainte de a da preparatul la cuptor, in loc sa fierbeti carnea cateva minute, puteti cali bucatile de vita in unt sau ulei.

In jiul format se adauga legumele pentru a-si lua aroma de la carne, iar apoi carnea si legumele calite se asaza intr-un vas de yena si se dau la cuptor.

Etichete: vitel, carne, ciuperci, legume

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciulamaua de vitel se obtine din zeama de carne, bucati de vitel si sos alb. In apa...
Daca aveti pofta de un aperitiv hranitor si satios incercati reteta de rosii umplute cu carne si...
Ghiveciul fara carne este un preparat de post cu legume diverse, cum ar fi fasole verde, mazare,...