Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Carnea de vitel asezonata cu ciuperci este apreciata atat pentru valoarea gustativa a preparatului, cat si pentru valoarea sa nutritiva.
Carnea de vitel asezonata cu ciuperci este apreciata atat pentru valoarea gustativa a preparatului, cat si pentru valoarea sa nutritiva.
Bogata in fier, carnea de vita este completata de continutul bogat in vitamine din complexul B ale ciupercilor, motiv pentru care acest preparat culinar este excelent pentru cei care au probleme cu anemia.
Ingrediente:
- 750 g carne,
- 400 g ciuperci,
- o lingura de unt sau ulei,
- o lingurita de faina,
- un paharel vin,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- o lingurita de bulion,
- o ceapa mica,
- sare.
Mod de preparare:
Se taie muschiul de vitel in bucatele potrivite.
Se pune pe foc impreuna cu putina apa pentru a spuma carnea si se mai lasa la fiert 10-15 minute.
Se ia vasul de pe foc si separat, intr-o tigaie se caleste ceapa si ciupercile care se amesteca usor cu o lingura de lemn.
Carnea de vitel se asaza intr-un vas de yena in care s-a pus o lingura de unt sau ulei si zeama de carne in care a fiert. Peste ea se adauga ceapa si ciupercile calite, se potriveste de sare si se adauga o lingura de bulion.
Preparatul se da la cuptor, se lasa sa fiarba la foc potrivit si cand este aproape gata, se adauga vin.
Mod de servire:
Se serveste cu patrunjel presarat deasupra.
Pont: Pentru mai multa savoare, inainte de a da preparatul la cuptor, in loc sa fierbeti carnea cateva minute, puteti cali bucatile de vita in unt sau ulei.
In jiul format se adauga legumele pentru a-si lua aroma de la carne, iar apoi carnea si legumele calite se asaza intr-un vas de yena si se dau la cuptor.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.