Ostropel de prepelite

Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite.

In ambele situatii, se folosesc aceleasi ingrediente.

Ingrediente:

- 5 prepelite,
- o lingura untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata prepelitele, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa se rumeneasca. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe sa se rumeneasca. ##END STEP##

##STEP##

Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunza de dafin. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata este destul de frageda. ##END STEP##

##STEP##

Cand este aproape gata, se adauga otetul. Se lasa sa mai dea un clocot. ##END STEP##

##STEP##

Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut pentru ca mancarea sa poata fi servita. ##END STEP##

Mod de servire:

Ostropelul se serveste cu pireu de cartofi.