Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite.
In ambele situatii, se folosesc aceleasi ingrediente.
Ingrediente:
- 5 prepelite,
- o lingura untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata prepelitele, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa se rumeneasca. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe sa se rumeneasca. ##END STEP##
##STEP##
Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunza de dafin. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata este destul de frageda. ##END STEP##
##STEP##
Cand este aproape gata, se adauga otetul. Se lasa sa mai dea un clocot. ##END STEP##
##STEP##
Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut pentru ca mancarea sa poata fi servita. ##END STEP##
Mod de servire:
Ostropelul se serveste cu pireu de cartofi.