Pateu de iepure

Daca in general suntem obisnuiti cu pateul de porc sau de pasare (gasca, rata sau pui), iata ca la fel de gustos este si pateul de iepure.

Iata de ce ingrediente ai nevoie ca sa prepari in propria bucatarie pateu de iepure.

Ingrediente:

- Pulpele si spinarea de la un iepure,
- ½ kg carne de porc,
- 200 g slanina,
- 4 galbenusuri,
- 200 g unt proaspat,
- sare, piper, ienihabar,
- 2 linguri de rom,
- 250 g slanina pentru imbracat pateul.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata iepurele si se pun pulpele si spinarea cu muschii sa se marineze impreuna cu carnea de porc. ##END STEP##

##STEP##

Pulpele de iepure si carnea de porc este pus intr-un castron de pamant cu o marinata fiarta, pregatita dintr-o ceasca de otet, slabit cu putina apa daca este tare, o lingura de ulei, cateva felii foarte subtiri de morcov si de ceapa, cateva fire de patrunjel, de cimbru, doua foi de dafin sfaramate, sare, piper. ##END STEP##

##STEP##

Mirodeniile si zarzavatul sunt puse deasupra, iar iepurele trebuie udat des cu marinata. Se tine asa cel putin cateva ceasuri; iarna poate sta si doua zile, avand grija sa intoarcem carnea din cand in cand, pe o parte si pe alta. ##END STEP##

##STEP##

Se scot pielitele si vinele, se taie carnea bucati si se pun intr-o cratita cu slanina taiata marunt. ##END STEP##

##STEP##

Deasupra se toarna marinata strecurata. Se lasa sa fiarba acoperit pana ce s-a fragezit carnea fara sa se rumeneasca. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce s-a racit se trece de doua ori prinmasina de tocat, se adauga galbenusurile, untul, sarea, piperul, ienibaharul si doua linguri de rom. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca si se trece compozitia prin sita. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca apoi bine pana devine o crema. ##END STEP##

##STEP##

Se imbraca o forma dreapta sau rotunda cu felii subtiri de slanina, se asaza pateul apasand cu dosul ingurii ca sa nu ramana goluri si se fierbe 2 ore in baie de apa. Se rastoarna. ##END STEP##

##STEP##

Se poate aseza pateul intr-o forma unsa cu unt si dupa ce a fiert si s-a racorit, se imbraca cu aspic sau se acopera cu unt proaspat, care se intinde cu un cutit infierbantat. ##END STEP##

Pateul se poate pregati si din carnea de iepure nemarinata.