Pere cu carne de vita

Mancarea de pere cu carne de vita este dulce deoarece in reteta se folosesc atat fructe bogate in fructoza, cat si zahar.

Ingrediente:

- 1 kg pere,
- 600 g carne,
- 2 linguri de untura,
- o lingurita de faina,
- 6 lingurite de zahar,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea in bucati potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Se prajesc in cratita cu o lingura de untura. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. ##END STEP##

##STEP##

Se pune sare si putina apa calda. Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. ##END STEP##

##STEP##

Se spala perele (nu se curata de coaja), se taie bucati potrivite, se scot mijlocul pietros si casuta cu seminte si se prajesc usor cu putina untura. ##END STEP##

##STEP##

Se pun peste carne cand aceasta este aproape gata. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga un sos de zahar ars, in care s-a pus un praf de faina. ##END STEP##

##STEP##

Se dau jumatate de ora la cuptor. ##END STEP##

Mancarea de pere cu carne de vita se serveste calda.

Pont: Ca sa fiarba mai repede, folositi carne de manzat. De asemenea, carnea de vitel este si mai frageda.