Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta se poate folosi un mixt de carne marca de vita, porc si miel, dupa preferinte.
Pentru aceasta reteta se poate folosi un mixt de carne marca de vita, porc si miel, dupa preferinte.
Ingrediente:- 750 g carne macra,
- o ceapa miilocie,
- o felie de paine,
- un morcov,
- un cartof,
- un ou (sau o ligura de faina),
- sare, piper,
- verdeata tocata,
- 2 Iinguri de pesmet,
- 100 g untura.
Pentru sosul alb:
- o ceasca de smantana,
- o lingurita de faina
- o lingurita marar tocat.
Mod de preparare:
Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin masina, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii.
O data cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfirsit miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, inmuiata in apa si stoarsa.
Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina. Pentru ca parjoalele sa fie mai fragede si mai pufoase, se pot adauga un morcov si un cartof, curatiti si dati prin masina odata cu carnea.
Se adauga un ou care poate fi inlocuit la nevoie cu o lingura de faina, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin.
Se amesteca cu o lingura de lemn. Se fac in mana mici perisoare rotunde, care se dau in faina si se prajesc in untura. Se asaza intr-o cratita.
Se toarna deasupra smantana batuta cu o lingura de faina. Se adauga o lingurita de marar tocat fin si se potriveste de sare.
Pont: Pentru a se face economie de smantana, se face separat un rantas alb dintr-o 1/2 lingura de unt si o lingura de faina.
Se stinge cu o ceasca de apa (sau de lapte) si se adauga o lingura sau doua de smantana.
Se pune sare si marar ca mai sus. Se toarna deasupra perisoarelor si se lasa sa fiarba putin la foc mic.
Atentie! La un foc prea iute, smantana se taie.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.