Potarniche la tava

Spre deosebire de puiul la tava care se prepara impreuna cu unt si cu sare, la potarniche se adauga slanina, frunze de vita de vie si unt.

Iata cantitatile exacte pentru aproximativ 6 persoane:

- 3 potarnichi,
- frunze de vita,
- 200 g slanina,
- 6 felii de paine,
- o lingura de unt,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Inainte de a fi jumulite, potarnichile trebuie tinute 24 de ore, dupa ce au fost impuscate, dar nu mai mult, intr-un loc racoros si bine ventilat. ##END STEP##

##STEP##

Cand timpul este foarte racoros, pot fi tinute si doua zile. Se curata de pene in ultimul moment, se scot si intestinele. ##END STEP##

##STEP##

Se trec prin flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata. Se indeparteaza capul si labele. ##END STEP##

##STEP##

Ficatul se curata si se pune la loc, dupa ce i s-a dat un praf de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se invelesc cu frunze de vita bine unse cu unt si apoi in felii subtiri de slanina. Se leaga cu ata. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza pe un gratar in tava ca sa nu stea in sosul pe care il lasa la fript. ##END STEP##

##STEP##

Se ung cu unt numai la inceput. Se frig la cuptor la foc bun, cu grija sa nu se usuce. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc pe felii de paine prajita in unt si cu sosul din tava, care a mai dat un clocot cu o lingura de apa, dupa ce s-a scos friptura.