Praz cu carne de vita

Daca majoritatea gospodinelor prepara in zilele de post praz cu masline, atunci cand este liber la carne, puteti gati praz cu vita.

Ingrediente:

- 600 g carne,
- 2 legaturi de praz,
- o lingura de bulion,
- o bucatica de zahar,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea in bucati potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Se pune pe ochiul de la aragaz o cratita cu apa fiarta si se toarna bucatile de carne. Se spumeaza carnea si se lasa la fiert timp de o ora turnand din cand in cand putina apa calda. ##END STEP##

##STEP##

Se curata prazul. Se taie in bucati potrivite si se adauga in cratita in care fierbe carnea de vita doar atunci cand aceasta este fragezita. ##END STEP##

##STEP##

Prazul fierbe foarte repede, si daca sta prea mult la foc, se farama. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga bulion de rosii si o bucatica de zahar (optional pentru ca prazul este un tip de ceapa mai dulce). ##END STEP##

##STEP##

Se potriveste de sare. Se da la cuptor. ##END STEP##

##STEP##

Mancarea poate fi luata de pe foc atunci cand scade sosul. ##END STEP##