Prepelite inabusite

Prepelitele inabusite sunt foarte gustoase daca le preparati cu sos si putin pesmet.

Ingrediente:

- 6 prepelite,
- o lingura de unt,
- o ceapa mica,
- o lingurita de faina,
- 3-4 rosii sau o lingura de bulion,
- ½ ceasca zeama de carne,
- o lingura de pesmet, sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata prepelitele si se pun intr-o cratita cu unt si cu o ceapa taiata subtire. ##END STEP##

##STEP##

Se presara putina faina si se lasa sa se rumeneasca. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga cateva rosii, fara seminte, sare si putina zeama de carne. ##END STEP##

##STEP##

Trebuie sa fiarba inabusit pana se fragezesc si sosul este destul de scazut. Cand sunt gata se scot prepelitele pe o farfurie si se trece sosul prin sita. ##END STEP##

##STEP##

Se lucreaza repede la marginea aragazului ca sa nu aiba timp sa se raceasca. ##END STEP##

##STEP##

Separat se prajeste putin pesmet cu care se presara prepelitele inainte de a le servi. ##END STEP##