Preparate cu orez, prunele uscate mai pot fi combinate si cu carne de vita.
Iata cum se prepara mancarea de prune uscate cu carne de vita.
Ingrediente:
- 600 g carne,
- 500 g prune uscate,
- 2 linguri de untura,
- o lingurita de faina,
- 6 lingurite de zahar,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie carnea in bucati potrivite. ##END STEP##
##STEP##
Se prajesc in cratita cu o lingura de untura. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. ##END STEP##
##STEP##
Se pune sare si putina apa calda. Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. ##END STEP##
##STEP##
Se spala prunele, se oparesc, se scurg si se pun peste carne, cand aceasta este pe jumatate fiarta. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga putina sare si un sos de zahar ars. ##END STEP##
##STEP##
Se arde zaharul si se stinge cu putina apa fierbinte. ##END STEP##
##STEP##
Mancarea se da la cuptor, adaugand 1 - 2 lingurite de zahar (sau mai mult, dupa gust), daca sosul nu este destul de dulce. ##END STEP##